ZZP in de bouw zonder ervaring?

Kan je zzp’er in de bouw worden zonder ervaring?

ZZP in de bouw worden zonder ervaring

Ja, je kan zzp’er in de bouw worden zonder ervaring. Er zijn geen vereiste of verplichtingen waar je aan moet voldoen om zzp’er te worden. Je kan je inschrijven bij de KvK en beginnen als zzp’er. 

Of je het ook moet doen kan een ander verhaal zijn. Het belangrijkste is dat je goed levert.  

Wij raden het of om zzp’er in de bouw te worden als je geen ervaring hebt in de bouw. Wanneer jij zonder kennis of ervaring opdrachten in de bouw aanneemt kan jezelf, andere en eigendommen van andere ernstige schade toe brengen. 

Geen ervaring in de bouw hoeft geen probleem te zijn

Heb je geen ervaring in de bouw, maar wil je wel graag in de bouw werken? Dat is geen probleem. Onze directe collega’s van Alertec Uitzendbureau hebben altijd werk voor starters in de bouw. We moeten tenslotte alleen ergens beginnen. Op deze manier kan je eerst ervaring in de op doen als uitzendkracht voordat je de stap maakt naar ZZP’er. Als je klaar bent om deze stap te maken, dan zijn wij er om je te begeleiden. 

 

Werk in de bouw zonder ervaring

Er is werk genoeg in de bouw, ook als je geen ervaring hebt. Denk bijvoorbeeld aan het woningtekort in Nederland. Komende jaren gaat er ontzettend veel gebouwd worden. Hier zijn veel mensen voor nodig. Daarnaast wordt veel bestaande bouw verduurzaamd. Voor bijvoorbeeld isoleerders is er werk genoeg. Dit moet ook weer afgewerkt worden, vind je het dus leuk om met gipsplaten en stuc te werken? Dan staat de markt ook om jou te springen. 

Welke functies in de bouw als ik geen ervaring heb?

Er zijn genoeg functies in de bouw waar jij als starter kan beginnen. Denk bijvoorbeeld aan;

  • Leerling timmerman
  • Bouw opruimer
  • Leerling monteur
  • Zonnepanelen legger
  • Isoleerder
  •