Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar kan grote gevolgen hebben voor jou en je bedrijf. Zodra je als zzp’er aan het werk gaat ben jij namelijk aansprakelijk voor de schade die jij veroorzaakt. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is daarom cruciaal voor elke zzp’er.

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering precies?

De naam zegt het al: een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) is een verzekering voor het maken van schade bij anderen. Wanneer jij, of een van je medewerkers, schade maakt bij een ander bedrijf of andere personen ben jij als zzp’er mogelijk zelf aansprakelijk. Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf tegen claims voor schade. Bijvoorbeeld als je brandschade veroorzaakt bij de opdrachtgever, maar ook als je per ongeluk iets omstoot. Zelfs als een voorbijganger over een losliggende kabel van jouw struikelt en gewond raakt. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) ben je hiervoor gedekt. De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt dus de kosten als gevolg van deze schade.

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering allemaal?

Wel gedektNiet gedekt
Schade die jij maakt tijdens het uitvoeren van werkzaamheden en door producten die je verkoopt.Schade aan producten die jij verkoopt
Schade aan spullen van een ander die jij huurt of gebruikt.Schade aan privébezittingen die niet bij je bedrijf horen.
Letselschade die een medewerker oploopt tijdens het werk.Schade door opzet
Beschadiging of vernietiging van producten van de opdrachtgeverVermogensschade

Aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers in de bouw

Vooral in de bouw loop je risico’s die je natuurlijk goed af moet dekken. Als je grote (ver)bouwprojecten doet raden we je sowieso aan om goed gedekt te zijn, want niet alle schade is meeverzekerd in een standaard bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Met een Construction Allrisk-verzekering dek je ook de schade die je eventueel aan het werk zelf maakt. Ookwel een Montageverzekering genoemd, deze verzekering geeft aanvullende zekerheid voor zzp’ers die werken in de bouw. De CAR-verzekering geeft namelijk ook dekking bij schade aan nieuwbouw, of schade ontstaan tijdens de bouw of verbouwing.

Ben je verplicht een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten als zzp’er?

Het is niet wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben als je zzp’er bent. Toch is een aansprakelijkheidsverzekering bijna onmisbaar. Het kan namelijk grote gevolgen hebben als je onverwachts toch schade maakt.

Anderen bekeken ook

Wij bieden een totaal oplossing voor zzp'ers

Van opdrachten en snelle betaling van je facturen,
bij Alertec word je volledig ontzorgt. 

Veelgestelde vragen

Samenwerken met ons is voor jou als zzp’er geheel kosteloos. 
Jij factureert aan ons en wij rekenen dit plus een percentage door aan de opdrachtgever. 

Jij geniet dus van alle voordelen zonder dat jou dit wat kost.

We hebben opdrachten bij zowel grote gerenommeerde bedrijven als bij kleinere bedrijven in de bouw en techniek. De opdrachten kunnen voor langere termijn zijn of om gaten in je agenda te dichten.

 

Ja, je kan je eigen uurtarief bepalen. Uiteraard kunnen wij je hierin adviseren, maar jij bent vrij om dit te beslissen. 

Wij betalen je factuur altijd binnen 7 werkdagen. 

Je hoeft alleen aan ons te factureren, niet naar de verschillende opdrachtgevers. 

Ben jij zzp'er in de bouw of techniek en wil je..

Schrijf je vrijblijvend in en we bellen je met meer informatie.