Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers

Een geluk zit in een klein hoekje, dat weten we allemaal. Maar hoe groot de gevolgen kunnen zijn voor jou of je bedrijf, daar staan we niet altijd even goed bij stil. Daarom is een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven cruciaal voor elke zzp’er.

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De naam zegt het eigenlijk al: een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) is een verzekering voor o.a. zzp’ers, voor het geval dat je schade maakt bij anderen. Wanneer jij, of een van je medewerkers, schade maakt bij een ander bedrijf of persoon, ben jij als zzp’er mogelijk zelf aansprakelijk. Denk bijvoorbeeld aan brandschade bij je opdrachtgever, maar ook als je per ongeluk iets omstoot. Zelf een voetganger die struikelt over een losliggende kabel struikelt en gewond raakt. Dat kan snel hoog oplopen in kosten, meer dan je je misschien kan veroorloven.
Met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven ben je hiervoor gedekt. De verzekering vergoedt dus de kosten als gevolg van deze schade.

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering allemaal?

Wel gedektNiet gedekt
Schade die jij maakt tijdens het uitvoeren van werkzaamheden en door producten die je verkoopt.Schade aan producten die jij verkoopt
Schade aan spullen van een ander die jij huurt of gebruikt.Schade aan privébezittingen die niet bij je bedrijf horen.
Letselschade die een medewerker oploopt tijdens het werk.Schade door opzet
Beschadiging of vernietiging van producten van de opdrachtgeverVermogensschade

Aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers in de bouw

Vooral in de bouw loop je meer risico’s, daarom is het belangrijk dat je jezelf goed afdekt. Als je grote (ver)bouwprojecten doet, raden we je sowieso aan om aanvullend verzekerd te zijn, want niet alle schade is altijd meeverzekerd in een standaard bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Met bijvoorbeeld een Construction Allriskverzekering (CAR) dek je ook schade die je maakt tijdens het bouwwerk. Dit wordt ook wel een Montageverzekering genoemd, en deze verzekering geeft aanvullende zekerheid voor zzp’ers die werken in de bouw. Deze CAR-verzekering geeft namelijk ook dekking bij schade aan nieuwbouw of verbouwingen.

Ben je verplicht een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten als zzp’er?

Nee, het is niet wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten als zzp’er. Maar als je goed gedekt wil zijn tegen ongevallen en schade is deze aansprakelijkheidsverzekering toch echt onmisbaar.

Anderen bekeken ook

Wij bieden een totaal oplossing voor zzp'ers

Van opdrachten en snelle betaling van je facturen,
bij Alertec word je volledig ontzorgt. 

Veelgestelde vragen

Samenwerken met ons is voor jou als zzp’er geheel kosteloos. 
Jij factureert aan ons en wij rekenen dit plus een percentage door aan de opdrachtgever. 

Jij geniet dus van alle voordelen zonder dat jou dit wat kost.

We hebben opdrachten bij zowel grote gerenommeerde bedrijven als bij kleinere bedrijven in de bouw en techniek. De opdrachten kunnen voor langere termijn zijn of om gaten in je agenda te dichten.

 

Ja, je kan je eigen uurtarief bepalen. Uiteraard kunnen wij je hierin adviseren, maar jij bent vrij om dit te beslissen. 

Wij betalen je factuur altijd binnen 7 werkdagen. 

Je hoeft alleen aan ons te factureren, niet naar de verschillende opdrachtgevers. 

Ben jij zzp'er in de bouw of techniek en wil je..

Schrijf je vrijblijvend in en we bellen je met meer informatie.